Skip to content
Zomerreis
Zomerreis
WhatsApp Image 2020-11-26 at 20.13.01
WhatsApp Image 2020-11-26 at 20.13.04

ZOMERREIS

De zomer in Japan is sub-tropisch warm. Nadat het regenseizoen eindigt midden juli, beginnnen de zomervakanties op 20 juli ‘umi no hi’, de dag van de zee. In de zomer doen we het rustig aan en zoeken we verkoeling op in de bergen en aan zee. Het is de tijd van het jaar om kennis te maken met de Japanse natuur, Zen-meditatie, contemplatie, actieve sporten en culinaire verfrissingen. FlexBase Japan Reizen biedt u een introductie aan in de Japanse cultuur zowel klassiek als modern en kan voor u een reis samenstellen met vele unieke, lokale highlights waaronder ontmoetingen met kunstenaars, geisha, ninja, en experts op velerlei gebieden. Gedenk meer dan 400 jaar Nederlands-Japanse betrekkingen vanuit Nagasaki en geniet van de meest spectaculaire vuurwerk- en andere zomerfestivals.

Tokio, slaan we natuurlijk niet over. Alle hotels zijn voorzien van airconditioning en we genieten van de veel hotspots voor mode, kunst, manga en anime. Denk hierbij aan Akasaka, Roppongi, Ginza, Ueno en Shibuya. Akihabara is een aanrader voor Anime-fans.

Voor een reis naar ‘wellness resort’ Hakone reist u met de bus, auto of een (shinkansen)-trein. U kunt ook de Japanse alpen door en daar genieten van de heerlijke ontspannende bronbaden. Er zijn voldoende mogelijkheden tot deelname aan actieve excursies zoals wandelen, fietsen, raften, golf, tennis en het beklimmen van Mt. Fuji. Ook heeft u de mogelijkheid verkoeling te zoeken bij enkele van de mooiste watervallen en kunt u relaxen in Kanazawa aan het Chirihama strand, en onderdompelen in de schitterende musea, en de kasteeltuin Kenroku-en  met zijn idyllische theehuis.

Wij raden juist ook in deze periode een verblijf aan in de oude hofstad Kyoto en de Japanse binnenzee ‘Seto Nakai’ met het kunsteiland Naoshima. De beide locaties bieden samen een mooi contrast op: natuur, traditie en vooruitgang. Bezoek oude tempels en kastelen of ga eens kijken bij een museum van Hedendaagse of Moderne kunst.

De Olympische Spelen 2020 vonden plaats in 2021 (vrijdag 23 juli – zondag 8 augustus). Helaas was dat nog onder strikte reisbeperkingen vanwege Covid-19. Japan hoopt toeristen vanaf zomer 2022 weer te mogen verwelkomen.

In 2015, 2018 en 2019 verzorgde en begeleidde Maaike Ono-Boots ontspannen reizen door Japan in dit zomerse seizoen. We hebben een uiterst comfortabel en verrassend programma samengesteld om individueel, als koppel, gezin of groep te reizen, met voor elk wat wils. Laat ons weten waar uw interesse naar uitgaat en wij stellen een reis op maat samen. Wij staan voor u klaar.

Voor € 100,- (excl. BTW) stellen wij een programma op maat voor u samen, dit bedrag wordt verrekend als u bij Flexbase Japan Reizen boekt. Neemt u voor een offerte contact op met flexbase@base.nl.