Skip to content
Winterreis
Winterreis

WINTERREIS

De winter is de tijd van het jaar om de skipistes op te zoeken in de Japanse Alpen op Honshu in de prefectuur Nagano, bekend van de Olympische Winterspelen in 1998, of in het Noorden van Japan. Heerlijk kerst en oud & nieuw eens doorbrengen in een totaal andere omgeving. Beeldschone natuur, schitterende skipistes en verrassende warmwaterbronbaden, de Japanse spa’s, natuurlijk in combinatie met  heerlijke authentieke apres-ski gerechten en dranken, die wij voor u op maat weten te vinden.

Flexbase Japan Reizen kent de mooiste plekjes om deze reis voor u zo compleet mogelijk te maken. Bijvoorbeeld op Hokkaido met de beroemde hoofdstad Sapporo, waar in 1972 de Olympische winterspelen werden gehouden. Jaarlijks vindt daar ook het Snow Festival (Yuki Matsuri) plaats in februari. U kunt er uitstekend op het Sahoro-gebergte skiën met vermaak voor alle leeftijden. Een bezoek aan de beroemde brouwerij van het Sapporo-bier staat ook op het programma met een pilsje om van te genieten bij de heerlijke lokale gerechten. Vooral de bekende staande krab is een favoriet.

Als u het wat dichter bij Tokio wilt houden, bieden wij bijvoorbeeld het schitterende Yuzawa of Hakuba aan, waar wel twintig ski-resorts te vinden zijn en waar ook jaarlijks World Cup Ski wedstrijden plaatsvinden. Dit maakt Yuzawa dan ook één van de grootste en per shinkansen kogeltrein, bus of auto makkelijk te bereiken skigebieden in de buurt van Tokio. Niseko, Myoko en Echigo-Yuuzawa zijn ook populaire bestemmingen voor de liefhebbenrs van de Japanse ‘powder snow’. Na het skiën kunt u heerlijk genieten van de beroemde Japanse onsen warmwaterbronbaden met geneeskrachtige werkingDe Japanse makaak-aapjes en de lokale zwarte en bruine beren doen dat ook. U kunt ook in een veilig beschermd buitenbad genieten van het zicht op de schitterende witte besneeuwde natuur, deze baden bevinden zich vaak ook in de hotels of ryokan waar u verblijft. Daar kunt u ook heerlijk genieten van Japanse maaltijden.

Spreekt het u aan om het nieuwe jaar met ‘o-shogatsu’ en wellness op zijn Japans te beginnen? Dan verwelkomen we u graag op Shinto-wijze en luiden wij graag de Boeddhistische klokken met u!

U reist onder aantrekkelijke omstandigheden met het efficiënte Japanse openbare of privé-vervoer. Op sommige locaties zijn ski’s, schoenen en kleding te huur. Bij deelname van minimaal 10 personen, of met extra toelage, bieden wij reisbegeleiding. Minimaal verblijf in Japan 1 week.

Op eigen gelegenheid rondreizen is goed mogelijk in Japan met onze gedetailleerde dagprogramma’s en vouchers. Voor meer informatie over onze seizoensreizen kunt u hier contact met ons opnemen.

Voor € 100,- (excl. BTW) stellen wij een programma op maat voor u samen, dit bedrag wordt verrekend als u bij Flexbase Japan Reizen boekt. Neemt u voor een offerte contact op met flexbase@base.nl