Skip to content
Lentereis
Lentereis
WhatsApp Image 2020-11-26 at 20.13.03

LENTEREIS

Tijdens de lenteperiode staat heel Japan in bloei. Prachtige ume (pruimen)- en sakura (kersen)-bloesem in combinatie met heerlijk frisse voorjaarsweer: de natuur in combinatie met de kunst en cultuur van Japan leiden tot een fantastische en unieke reiservaring.

Flexbase Japan Reizen brengt u naar bekende en verborgen plekjes, waaronder uiteraard in Tokio, waar u verschillende hoogtepunten zult ervaren: traditioneel en supermodern, de architectuur, musea, theater en culinair genot. De bekende wijken Shibuya, Ginza, Odaiba, en Asakusa met de Tokio Sky-tree, en het keizerlijk paleis, maar ook minder bekende spectaculaire locaties staan op het programma. Om optimaal te kunnen genieten van deze kersenbloesemtijd brengt u ook een bezoek aan een van de vele parken, waar het op dat moment het mooist is bijvoorbeeld Ueno, Meiji, of langs de Sumida-gawa. Bij aangenaam weer doet u een picknick met bento-lunchdoos onder de kersenbloesem of zingen ’s avonds karaoke mee met de Japanners.

U maakt een excursie naar beroemde en prachtig gelegen tempels in Kamakura en/of Nikko, een pelgrimsplaats in de bergen met schitterende watervallen. Dan vervolgt de reis naar het historische en ook moderne Kanazawa. Hier kunt u ook de goed bewaard gebleven samurai- en geisha-wijken, de beroemde Kenroku-en tuin, het kasteel, en het Museum van de 21ste eeuw bezoeken. Daarna reist u door naar het mooie Kyoto. Voor een adembenemend uitzicht op de stad brengt u een bezoek aan de Kiyomizudera tempel. Daarnaast slaat u natuurlijk ook het Gouden Paviljoen en de Fushimi Inari-schrijn niet over en zult u verschillende Zen-tuinen gaan bezichtigen. Een wandeling over het filosofische pad is een verplicht onderdeel. Vanuit deze prachtige culturele stad is het mogelijk een dagexcursie te maken naar Nara. Deze stad was in de 8ste eeuw de hoofdstad van Japan, in die periode werd de grootste tempel van Japan gebouwd: de Todai-ji tempel, met zijn enorme bronzen boeddha. U brengt een bezoek aan deze tempel en het schitterende park daaromheen met de vele hertjes die daar vrij rondlopen, en natuurlijk ook aan de Kasuga-jinja.

U reist onder aantrekkelijke omstandigheden met het efficiënte Japanse openbare of privé-vervoer. Op sommige locaties zijn fietsen te huren. Bij deelname van minimaal 10 personen, of met extra toelage, bieden wij reisbegeleiding. Minimaal verblijf in Japan 1 week.

Voor € 100,- (excl. BTW) stellen wij een programma op maat voor u samen, dit bedrag wordt verrekend als u bij Flexbase Japan Reizen boekt. Neemt u voor een offerte contact op met flexbase@base.nl.