Lentereis
Lentereis
WhatsApp Image 2020-11-26 at 20.13.03

LENTEREIS

Tijdens de lenteperiode staat heel Japan in bloei. Prachtige ume (pruimen)- en sakura (kersen)-bloesem in combinatie met heerlijk frisse voorjaarsweer, de kunst en de cultuur van Japan leiden tot een fantastische en unieke reiservaring.

Met Flexbase Japan Reizen gaat u naar bekende en verborgen plekjes, waaronder uiteraard Tokio, waar u verschillende hoogtepunten zult bezoeken: traditioneel en supermodern, de architectuur, musea, theater en culinair genot. Wij leiden u naar de beste plekken. De bekende wijken Shibuya, Ginza, Odaiba, en Asakusa met de Tokio sky-tree, en ook het keizerlijk paleis, maar ook minder bekende spectaculaire locaties staan op het programma. Om optimaal te kunnen genieten van deze kersenbloesemtijd brengen wij ook een bezoek aan een van de vele parken, waar het op dat moment het mooist is bijvoorbeeld Ueno, Meiji, of langs de Sumida-gawa. Bij aangenaam weer doen we een picknick met bento-lunchdoos onder de kersenbloesem of zingen ’s avonds karaoke mee met de Japanners.

We maken een excursie naar beroemde en prachtig gelegen tempels in Kamakura en/of Nikko, een pelgrimsplaats in de bergen met schitterende watervallen. Dan vervolgt de reis naar het historische en ook moderne Kanazawa. Hier kunt u ook de goed bewaard gebleven samurai- en geisha-wijken, de beroemde Kenroku-en tuin, het kasteel, en het Museum van de 21ste eeuw bezoeken. Daarna reizen we door naar het mooie Kyoto. Voor een adembenemend uitzicht op de stad brengt u een bezoek aan de Kiyomizudera tempel. Daarnaast slaan we natuurlijk ook het Gouden Paviljoen en de Fushimi Inari-schrijn niet over en zult u verschillende Zen-tuinen gaan bezichtigen. Een wandeling over het filosofische pad is een verplicht onderdeel. Vanuit deze prachtige culturele stad is het mogelijk een dagexcursie te maken naar Nara. Deze stad was in de 8ste eeuw de hoofdstad van Japan, in die periode werd de grootste tempel van Japan gebouwd: de Todai-ji tempel, met zijn enorme bronzen boeddha. We brengen een bezoek aan deze tempel en het schitterende park daaromheen met de vele hertjes die daar vrij rondlopen, en natuurlijk ook aan de Kasuga-jinja.

U reist onder aantrekkelijke omstandigheden met het efficiënte Japanse openbare of privé-vervoer. Op sommige locaties zijn fietsen te huren.  Waar handiger gebruiken we een touringcar. Bij deelname van minimaal 10 personen, of met extra toelage, bieden wij reisbegeleiding. Minimaal verblijf in Japan 1 week.

Voor € 100,- (excl. BTW) stellen wij een programma op maat voor u samen, dit bedrag wordt verrekend als u bij Flexbase Japan Reizen boekt. Neemt u voor een offerte contact op met flexbase@base.nl.